Paraben ne demektir? Avon ürünlerinde bulunur mu?

avon-urunleri-paraben
Avon Ürünleri ve Paraben

Avon ürünleri içerdiği tüm maddeleri sürekli detaylı şekilde incelemekte ve güzelliğinize değer katarken sağlığınızı da ihmal etmemektedir.

Tüketim ürünlerinin birçoğunda ürünleri koruması adına bir takım kimyasallar kullanılır ve biz bunlardan hep çekiniriz. Çekinmemizde de fayda var.

Kimyasal koruyucular, kullandığımız ürünlerin ömürlerini uzatmak amacıyla birçok sektördeki tüketim ürünlerinin içinde yer alır. Bu sektörlerden biri de kozmetik sektörüdür. 

Kullandığımız bakım ürünlerinin kullanım süreleri kısa olsaydı sürekli yenilerini almamız gerekirdi. Evet öylesi daha sağlıklı belki de ama keseyi düşünüp bu yorumu yapmak oldukça güç. Bu sebeple kullanılan bu kimyasallar, ürünlerin kullanım sürelerini arttırıyor. Ancak burada en önemli nokta bu maddelerin kullanım miktarları ve insan sağlığına etkisi olup olmadığı... 

Bu kimyasallardan biri olan Parabenler, ciltle uyumlu olduklarından ve koruyucu özelliğe sahip olduklarından kozmetik ürünlerde tercih sebebidir. 

Avrupa Birliği Komisyonu ve diğer yetkili otoriteler tarafından, koruyucu olarak belirlenmiş Parabenlerin, belirli limitler dahilinde kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır ve bu bileşenleri Avon da kullanmaktadır. 

Belirlenen limitler dahilinde Parabenlerin kullanılmasının insan sağlığına getirdiği olumsuz bir etki gözlenmemektedir.

Avon ürünlerinde de çok küçük ölçeklerde kullanılmaktadır ve alerji riskleri klinik çalışmaları sayesinde minimuma indirilmiştir.


Size değer katan ve destekleyen Avon 'un tüm ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak için " Avon Ürünleri " başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.



Avon ürünlerini yakından takip etmek ve satışında bulunmak için ise " Üyelik Formu "nu doldurup kendi işinizin patronu olmak için ilk büyük adımı atabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Popüler Yayınlar