Avon ürünlerinin son kullanma tarihi var mıdır? Nerede yazar? Nelere dikkat etmek gerekir?

avon-son-kullanma-tarihi

Kozmetik yönetmeliği gereği, eğer bir ürün, açılmadığı müddetçe, üretim tarihinden itibaren 30 ay boyunca yapısını koruyamıyorsa, ürün üzerine son kullanma tarihi yazılması gerekir. Ancak 30 aydan fazla bozulmadan durabilen ürünlerin üzerine son kullanma tarihi yazılmasına gerek bulunmamaktadır. 

Avon ürünleri, ısı ve güneş ışığı gibi dış etkenlere maruz kalmadığı sürece 30 ay boyunca yapısını koruyabildiği için ürünler üzerinde son kullanma tarihi bulunmamaktadır.

Ambalajın üzerinde son kullanma tarihi yerine başka bir sembol bulunur; Kapağı açık kavanoz şeklinde gösterilen ibareler, ürün açıldıktan sonra ne kadar bir süre kullanılabilir olduğunu ifade eder. Örneğin 6M yazan bir ifade gördüğünüzde (6 Month) bu ürünü 6 ay süre içerisinde tüketmeniz gerektiği ifade edilir.
Bazı ürünlerde farklı tür anlatımlar da mevcut olabiliyor. Mesela Z030516 gibi bir kod gördüğünüzde bu ürünün 3 Mayıs 2016 tarihinde üretilmiş olacağını tahmin edebilirsiniz. Eğer son kullanma tarihi yoksa da ürünü 36 ay boyunca gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.


Avon da bu 36 aylık süreyi, yaptığı doğru planlamalarla, müşterilerini üzmeyecek şekilde kullanmayı ilke edinen bir firmadır.

Popüler Yayınlar